Новак Джокович продължава защитата на титлата си на . Сърбинът се

...
Новак Джокович продължава защитата на титлата си на . Сърбинът се
Коментари Харесай

Джокович взе 33-ата поредна победа в Лондон

Новак Джокович продължава отбраната на купата си на. Сърбинът се класира за полуфиналите в Лондон за 12-и път в кариерата си след триумф над Андрей Рубльов. Ноле завоюва след 4-6, 6-1, 6-4, 6-3 за два часа и 51 минути игра. Това беше неговият мач номер 400 в шампионатите от Шлема – граница достигана само от Роджър Федерер и Серина Уилямс.

Джокович реализира 33-та поредна победа на Откритото състезание на Англия. Това е общо 46-и полуфинал в Големия шлем за сърбина. Той изравни върха на Федерер по този индикатор.

Седмият в схемата Андрей Рубльов завоюва първия сет с пробив за 5-4. Ноле реагира изрично, завоюва пет поредни гейма във втория сет и изравни след 6-1. Един пробив в третия сет и още два в четвъртия донесоха на сърбина крайния триумф.

Негов противник на полуфинала ще е Яник Синер. Италианецът се класира за полуфиналите на Уимбълдън за първи път в кариерата си. 21-годишният Синер, осми в схемата, се наложи над руснака Роман Сафиулин след 6-4, 3-6, 6-2, 6-2 за два часа и 17 минути игра на. Това е и първи полуфинал за него изобщо в шампионатите от Големия шлем. Той стана и най-младият тенисист, който доближава до топ 4 от 2007 година насам.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР